Eerste regen overleefd

We hebben vanavond de eerste regenbui over ons heen gekregen sinds we deze locatie betrokken! Gelukkig zijn de dakreparaties inmiddels ver genoeg om het water tegen te houden en doet de regen geen schade meer aan het gebouw.

Vóór de reparaties:

Ná de reparaties:

Er komt nog een extra laag op, maar we zitten in ieder geval vast droog!

Zaterdag klusdag

Zaterdag gooien we de deuren en gereedschapskisten open voor iedereen die zin heeft om te komen helpen met klussen, schoonmaken en opknappen. Er is al jaren geen onderhoud meer verricht, dus er is genoeg te doen voor iedereen :D

Pand aan de Oostenburgervoorstraat 67 + 69 Amsterdam bewoond.

Bekijk het filmpje van de actie!


Vanaf vandaag, 6 november, is het pand aan de Oostenburgervoorstraat 67 + 69 weer bewoond. Dit gebouw was van 2000 tot 2007 ook al gekraakt. Destijds zat er nog 1 huurder in, die na een scala van (ernstige) pesterijen is vertrokken (16 bekend bij de politie). Na jaren van leegstand en verkrotting is het pand in zwaar verval geraakt. Daarom hebben wij het initiatief genomen om er weer nieuw leven in te blazen. Vanwege de slechte staat van het gebouw zullen wij de komende tijd veel hulp nodig hebben om het weer bewoonbaar te maken, dus iedereen die wil komen helpen en/of kijken is van harte welkom!

Foto:

Foto:

Lees hier de buurtbrief en enkele foto’s

Aan de bewoners van de Oostenburgervoorstraat,

Beste buren,

Op deze prachtige zondag 6 november 2011 hebben wij de leegstaande woningen aan de Oostenburgervoorstraat 67-69 in gebruik genomen.

Deze appartementen zijn meer dan een decennium geleden gekraakt vanwege de destijds al lange leegstand. In diezelfde periode heeft ook een huurder een van de appartementen bewoond; maar desondanks heeft de eigenaar geen onderhoud aan het pand verricht.

Ook het komen en gaan van junkies, een schijnbaar onvermijdelijk gevolg van leegstaande gebouwen, hebben de staat van het gebouw geen goed gedaan.

We hebben een aantal weken geleden de gemeente al geattendeerd op de situatie, echter Mijnheer van Orsouw heeft aangegeven niet in de gelegenheid te zijn iets met dit object te doen.

Onze hoop is dat we door het in gebruik nemen, schoonmaken en opknappen van de woningen de situatie en de uitstraling van het pand in de buurt kunnen verbeteren, alsmede onszelf van woonruimte voorzien.

Helaas is het gebouw op dit moment in een te slechte staat om u met fatsoen uit te nodigen, maar wij rekenen er op vanaf volgende week de koffie en thee voor u klaar te hebben staan.
Voor meer informatie zijn we te bereiken via 0631075743.

Met vriendelijke groet,

De bewoners van de Oostenburgervoorstraat 67-69

Foto: